Veiligheid

Centraal Beheer PPI wil dat u veilig gebruik kunt maken van onze diensten. Hier werken wij iedere dag aan. Maar u bent zelf ook verantwoordelijk voor veilig internetgebruik. Hieronder leest u wat u kunt doen om het risico op internetcriminaliteit te verkleinen.

Houd uw inloggegevens geheim

Houd de inloggegevens voor het pensioenportaal geheim. Centraal Beheer PPI zal u nooit via e-mail, sms of telefoon om uw inloggegevens vragen. Ook niet onder het mom van ‘updates’ en ‘veiligheidstesten’.

Controleer het internetadres bij inloggen

Het internetadres moet beginnen met https://. De ‘s’ in https staat voor ‘secured’ (beveiligd). Controleer ook of u links in de adresbalk het veiligheidsslotje ziet staan. Hier herkent u een beveiligde pagina aan. Wordt u verzocht meerdere keren achter elkaar in te loggen? Of krijgt u controlevragen die u niet herkent? Sluit bij twijfel altijd uw browser en neem contact met ons op.

Maak geen gebruik van openbare wifinetwerken

Wifinetwerken in cafés, treinen en op andere openbare plekken zijn vaak onveilig. Anderen kunnen vrij eenvoudig toegang krijgen tot smartphones en laptops die met een openbaar wifinetwerk verbonden zijn. Zij kunnen dan meekijken met uw surfgedrag, maar bijvoorbeeld ook inloggegevens achterhalen. Wilt u inloggen op het pensioenportaal? Dan raden wij u aan hiervoor geen gebruik te maken van een openbaar wifinetwerk.

Zorg voor up-to-date beveiliging

Investeer in een actuele en legale virusscanner. Installeer altijd de updates van uw besturingssysteem en andere computerprogramma's. Zorg ervoor dat al uw computers, op kantoor of thuis, goed beveiligd zijn. Niet alleen om uw internetverkeer te beschermen, maar ook om alle overige gegevens op de computer veilig te houden.

Bescherm uzelf tegen phishing

Phishing is een vorm van fraude. Internetcriminelen ‘vissen’ naar uw persoonlijke gegevens. Dit doen zij vaak door valse e-mails te sturen. Deze mails:

  • Zijn vaak niet in begrijpelijke taal geschreven en er staan spelfouten in.
  • Bevatten een link naar een nepwebsite. Op deze website vragen internetcriminelen om bijvoorbeeld uw bank-, inlog-, of persoonsgegevens.