Onze pensioenoplossingen

Samen met u als pensioenadviseur bieden we werkgevers pensioenoplossingen die passen bij hun organisatie en aansluiten op hun wensen en eisen. Bij ons heeft een werkgever de keuze uit verschillende regelingen en aanvullende componenten. Daarnaast kan hij zelf 24/7 via het werkgeversportaal zijn gegevens inzien en bijvoorbeeld mutaties doorgeven.

Ook aan zijn werknemers hebben we gedacht, want zij krijgen een steeds grotere verantwoordelijkheid voor hun eigen pensioen. Zij kunnen bijvoorbeeld eigen keuzes maken binnen een pensioenregeling en 24/7 hun persoonlijke pensioeninformatie inzien via hun pensioenportaal en via onze Pensioen app.

Pensioenregeling samenstellen

Werkgevers stellen zelf hun pensioenregeling samen

Een collectieve pensioenregeling bij ons bestaat uit verschillende bouwstenen. Zoals een opbouwstaffel, beleggingsmogelijkheden die ze hun werknemers willen aanbieden, risico’s die de werkgever wil meeverzekeren en de keuze om een netto pensioenregeling aan te bieden. Als pensioenadviseur kunt u werkgevers voorzien van een passend advies.

Beschikbare premieregeling

In deze regeling staat de inleg (de premie) vast, maar de uitkomst (de pensioenuitkering) niet. Zo is het voor werkgevers eenvoudig om meer grip op de kosten van de pensioenregeling te houden. Bij het bepalen van de maandelijkse inleg kijken we naar de leeftijd van de deelnemer. De beschikbare premie storten we op een beleggingsrekening op naam van de deelnemer. We beleggen de premie via onze lifecycle beleggingen.

Binnen de beschikbare premieregeling bieden we 2 collectieve pensioenregelingen aan: de bruto pensioenregeling en de netto pensioenregeling.

Bruto pensioenregeling

Deze regeling is voor werknemers die pensioen opbouwen over hun pensioengevend salaris en tot de aftoppingsgrens (het maximale brutosalaris) van € 137.800,- (2024).

Netto pensioenregeling

Voor werknemers die pensioen willen opbouwen over het deel van hun salaris bóven de aftoppingsgrens van € 137.800,- (2024). Het nabestaandenpensioen en de premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid boven deze grens, zijn in deze pensioenregeling standaard meeverzekerd.

Variabel pensioen

Tijdens de opbouwfase kan een werknemer een voorlopige keuze maken voor een variabel pensioen. Wij passen dan de beleggingen aan naar Lifecycle Variabel Pensioen. Voordeel is dat hij kans heeft op een hoger rendement. De deelnemer kan tot zijn pensioendatum zijn keuze op ieder moment wijzigen. We rekenen daar geen extra kosten voor.

Als hij met pensioen gaat, maakt hij een definitieve keuze: een variabel pensioen bij Centraal Beheer PPI of een vast of variabel pensioen bij een andere aanbieder.

Lees hier meer over Variabel Pensioen bij Centraal Beheer PPI.