Stel zelf uw pensioenregeling samen

Als werkgever kiest u bij ons uit verschillende regelingen en aanvullende componenten. Samen met uw pensioenadviseur vinden we de juiste pensioenoplossing voor uw organisatie. Daarbij houden we er ook rekening mee dat een steeds grotere verantwoordelijkheid voor het pensioen bij het individu ligt.

Zo kan uw werknemer bijvoorbeeld eigen keuzes maken binnen de pensioenregeling. Ook kan hij 24/7 zijn persoonlijke pensioeninformatie inzien via zijn pensioenportaal en via onze Pensioen app.

Stel zelf uw pensioenregeling samen

Een collectieve pensioenregeling bij ons bestaat uit verschillende bouwstenen. Zoals een opbouwstaffel, beleggingsmogelijkheden die u uw werknemers wilt aanbieden, risico’s die u wilt meeverzekeren en de keuze om een netto pensioenregeling aan te bieden. U kiest zelf de bouwstenen die bij uw organisatie passen. Uw pensioenadviseur kan u voorzien van een passend advies.

Beschikbare premieregeling

In deze regeling staat de inleg (de premie) vast, maar de uitkomst (de pensioenuitkering) niet. U houdt zo als werkgever beter grip op de kosten van de pensioenregeling. Bij het bepalen van de maandelijkse inleg kijken we naar de leeftijd van de deelnemer. De beschikbare premie storten we op een beleggingsrekening op naam van de deelnemer en we beleggen de premie via onze lifecycle beleggingen.

Binnen de beschikbare premieregeling bieden we 2 collectieve pensioenregelingen aan: de bruto pensioenregeling en de netto pensioenregeling.

Bruto pensioenregeling

Deze regeling is voor werknemers die pensioen opbouwen over hun pensioengevend salaris en tot de aftoppingsgrens (het maximale brutosalaris) van € 137.800,- (2024).

Netto pensioenregeling

Voor werknemers die pensioen willen opbouwen over het deel van hun salaris bóven de aftoppingsgrens van € 137.800,- (2024). Het nabestaandenpensioen en de premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid boven deze grens zijn in deze pensioenregeling standaard meeverzekerd.

variabel pensioen

Variabel pensioen

Tijdens de opbouwfase kan een werknemer een voorlopige keuze maken voor een Variabel Pensioen. Wij passen dan de beleggingen aan naar Lifecycle Variabel Pensioen. Voordeel is dat hij kans heeft op een hoger rendement. Het nadeel is dat het rendement ook kan tegenvallen. De deelnemer kan tot zijn pensioendatum zijn keuze op ieder moment wijzigen. We rekenen daar geen extra kosten voor.

Als hij met pensioen gaat, maakt hij een definitieve keuze: een Variabel Pensioen bij Centraal Beheer PPI of een vast of variabel pensioen bij een andere aanbieder.

Lees hier meer over Variabel Pensioen.